Per ateinančius dvejus metus jis ketina įveikti maždaug 120 tūkst. km atstumą, aplankyti daugiau kaip 50 skirtingų pasaulio šalių ir susitikti su įvairiose šalyse įsikūrusiomis lietuvių bendruomenėmis.

„Visą laiką žavėjausi drąsiais lietuvių, sugebėjusių įveikti savo baimės ribą ir įvykdyti tai, apie ką kiti gali tik pasvajoti, poelgiais. 2018 m. vasario 16 d. Lietuva minės Valstybės atkūrimo šimtmetį, o proga su tokia žinia apkeliauti daugelį pasaulio šalių pasitaiko tik kartą gyvenime.

Esu Lietuvos patriotas ir noriu garsinti savo šalies vardą visame pasaulyje, o apie artėjantį mūsų valstybės šimtmečio jubiliejų priminti įvairiose šalyse gyvenantiems lietuviams“, – sako keliautojas T. Gelžinis.

„Simboliška, kad į Lietuvai istoriškai svarbios datos kelionę T. Gelžinis leidžiasi šįmet, BMW koncernui minint šimtąjį savo įkūrimo jubiliejų. Motociklai BMW istorijoje visą laiką užėmė svarbią vietą <...>, todėl tikime, kad vienas geriausių turistinių modelių taps ištikimu ir neatskiriamu partneriu šioje neeilinėje kelionėje“, – teigia BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Aurimas Tamašauskas.

Įgalioto BMW atstovo Lietuvoje bendrovės „Krasta auto“ T. Gelžiniui suteiktas turistinis motociklas „BMW F 800 GS Adventure“ yra itin patvarus modelis, pritaikytas įveikti ilgus atstumus įvairia kelio danga. Nors savo kelionėje didesniąją dalį kelio T. Gelžinis planuoja įveikti asfaltuota kelio danga, apie 30 proc. atstumo jam gali tekti važiuoti itin prastos kokybės keliais ir bekele.


Šio BMW modelio variklio galia siekia 85 AG, išvystomas sukimo momentas – 83 Nm. Tai leidžia pasiūlyti optimalų balansą tarp galios ir ekonomiškumo – motociklu galima gabenti palyginti nemažą krovinio svorį, tuo pačiu metu ženkliai nepadidinant degalų sąnaudų. Šiuo motociklu gali būti gabenama iki 225 kg papildomo svorio, jo degalų sąnaudos sudaro apie 4,3 l/100 km.

Bazinėje šio BMW motociklo modelio komplektacijoje yra tokie kelionėse pravartūs priedai kaip padidintos talpos 24 litrų degalų bakas su 4 litrų rezervu, papildomos variklio apsaugos, laikikliai kelioniniams krepšiams, ABS stabdžių sistema. Šis motociklas yra parengtas prie jo pritvirtinti visus ilgose kelionėse reikalingus aksesuarus – krepšius ir daiktų dėžes, papildomas kuro talpas, kitą įrangą.

Savo odisėją per pasaulį T. Gelžinis planuoja pradėti birželio mėnesį iš Vilniaus išvykdamas Artimųjų Rytų ir Azijos valstybių kryptimi. Per dvejus metus jis ketina aplankyti 6 žemynus ir daugiau kaip 50 pasaulio šalių. Kiekvienoje šalyje T. Gelžinis ketina susitikti su lietuvių bendruomene ir kartu pasodinti medelį, kuris taptų Lietuvos valstybės šimtmečio ir šios kelionės simboliu.

Nuolatos atnaujinama informacija apie kelionę bus skelbiama svetainėje www.free2ride.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)