Direkcija praneša, kad rugsėjo pradžioje patvirtinta Juodųjų dėmių (JD) nustatymo ir šalinimo gatvėse ir vietinės reikšmės keliuose metodika, kuri padėtų atitinkamoms savivaldybių pajėgoms efektyviai pagerinti saugaus eismo būklę jų teritorijose.

JD metodika – paprastas ir efektyvus būdas identifikuoti avaringiausias vietas ir jose diegti saugaus eismo priemones. Tokiu būdu užtikrinama, kad saugaus eismo veikla visų pirma būtų vykdoma pačiose avaringiausiose vietose. Be to, JD metodika identifikuoja gana koncentruotus avaringus taškus ir trumpus gatvių ruožus, taigi diegiamos priemonės gali būti gana lokalios ir palyginti nebrangios.

Susisiekimo ministerija ir Lietuvos automobilių kelių direkcija tikisi, kad taikydamos JD metodiką, savivaldybės galės tikslingiau panaudoti Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas, jas tiesiogiai skiriant efektyviausioms ir ekonomiškai naudingiausioms saugaus eismo priemonėms diegti.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)