Leidykla „Oxford University Press“ nusileido Britanijos motociklininkų bendruomenei, kuri tvirtino, kad apibrėžimas pasenęs, praneša telegraph.co.uk.

Internetinėje žodyno versijoje buvo teikiamas toks žodžio „baikeris“ apibrėžimas: „motociklininkas, ypač priklausantis grupei. Ilgaplaukis baikeris purvinais džinsais.“

Na bet statistika rodo, kad šiuo metu vos 9 proc. baikerių turi ilgus plaukus. Be to, vos ne pusė – 42 proc. britų baikerių visiškai neturi tatuiruočių, auskarų, barzdos ir ūsų. Tyrimų duomenimis, 65 proc. motociklininkų dažniausiai važinėja po vieną.

Dabar „baikerio“ apibrėžimas Oksfordo internetiniuose žodynuose pakeistas: „Motociklininkas, ypač priklausantis grupei ar grupuotei. Baikeris susidūrė su automobiliu.“

Iš 524-ių apklausoje dalyvavusių baikerių 74 proc. atrodė, kad apibrėžimas buvo pasenęs ir neatitiko realybės, o 24 proc. apskritai piktino. 60 proc. apibrėžimas atrodė pasenęs. Tik 2 proc. baikerių jis atrodė teisingas.

„Bennetts“ tyrimo duomenimis, baikeris – apie 35 m. viduriniosios klasės atstovas, dirbantis informacijos technologijų ar telekomunikacijų srityje, dažniausiai vairuojantis „Honda“ markės automobilį.

Septintą ir aštuntą dešimtmetį baikeriais iš tiesų vadino ilgaplaukius, odiniais drabužiais grupuočių narius, kurie keldavo aplinkiniams rūpestį – važiuodavo pavojingai greitai, lenktyniaudavo su varžovais.

Kaip sakė tyrimą atlikusios „Bennetts“ atstovė, baikerio įvaizdis prieš 50 m. gerokai skyrėsi nuo dabartinio.

Leidyklos „Oxford University Press“ atstovė spaudai Nicola Burton informavo, kad žodžio „baikeris“ apibrėžimas buvo pakeistas vasario 22 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)