„Prognozuojame, kad per visus metus iš kiemų bus nutepta 3000 automobilių“, – atnaujintos akcijos „Daugiau erdvės kiemuose“ pristatyme sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus viršininkas Vladimir Jankoit.

Pasak Vilniaus mero Viliaus Navicko, paėjusiais metais vykusios akcijos rezultatai buvo puikūs: 213 automobilių-vaiduoklių atgaivinti ir prikelti tolesnei eksploatacijai, o 300 tokių automobilių iškeliavo į užtarnautą poilsį. Vilniečiams, mero žodžiais, tai reiškia daugiau automobilių stovėjimo vietų daugiabučių kiemuose.

Pirmojo akcijos etapo metu seniūnijų, Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai fotografuos ir registruos sostinės kiemuose stovinčius nenaudojamus, ryškių išorinių defektų turinčius automobilius. Laukiama pagalbos ir iš gyventojų – pranešimų apie kiemuose pastebėtus automobilius-vaiduoklius trumpuoju telefonu 1648, el. paštu viesoji.tvarka@vilnius.lt Nenaudojamų automobilių duomenų bazė bus sudaryta iki gegužės 10 dienos.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės Kalbos kontrolės ir administracinės veiklos skyriaus vedėjo Gintaro Tamošiūno, surinkta ir apibendrinta medžiaga (nuotraukos, stovėjimo vieta) apie apleistus automobilius bus perduota Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariatui.

„Policijos pareigūnai nustatys automobilių savininkus ir pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 51 straipsnį įspės, nurodydami terminą automobilį sutvarkyti arba patraukti iš bendrojo naudojimo vietos“, – teigė G. Tamošiūnas. Anot pareigūno, įspėjimų nepaisantys savininkai rizikuos gauti administracinę baudą iki 1 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją