Kaimuose ir miestuose laisvai klajojančios karvės, nors ir šventos, vis dėlto nesupranta, kaip atrodo keliai ir kam konkrečiai jie yra skirti. Neretai šie gyvūnai sukelia didelio masto avarijas, kuriose žūsta žmonės ir patys šventieji gyvūnai.

Siekdami išspręsti šią mums gal kiek keistokai skambančią problemą, vieno Madja Pradešo valstijos rajono kelių eismo policijos pareigūnai sugalvojo, kad karvės turėtų būti labiau matomos. Kadangi didžioji dauguma incidentų įvyksta naktį, jie sumąstė ant galvijų ragų užklijuoti atšvaitus.

Bandomajam projektui buvo atrinkta 300 gyvūnų, praneša britų dienraštis „The Mirror“. Paaiškėjo, kad toks paprastas sprendimas yra labai veiksmingas. Šiuo metu Indija ruošiasi švytinčiais dažais išpurkšti karvių ir bulių ragus visoje šalyje. Kadangi kelių eismo policijos pareigūnai be galvijų ragų dažymo turi ir kitų darbų, prisidėti prie šios akcijos jie paprašė ir ūkininkų.

Atrodytų, kad šalyje, kurioje gyvena daugiau nei milijardas žmonių, vargu ar kas pasigenda 550 žmonių, kurie žūsta karvių sukeltuose eismo įvykiuose (tiek buvo užfiksuota 2015 metais). Bet karvės su švytinčiais ragais įrodo, kad tai netiesa.

Vis dėlto, turint omenyje, kad traukinių avarijose Indijoje kasmet žūsta tūkstančiai žmonių, ir niekam nerūpi imtis jokių priemonių, peršasi mintis, kad karvių ragai dažomi rūpinantis ne žmonių, bet šventųjų gyvūnų gerove.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)