„DAF LF Hybrid“ jau dabar leidžia sumažinti kuro sąnaudas ir išlaidas jam apie 10-20 proc. Lygiai tiek pat sumažinamas ir CO2 išskyrimas į aplinką. Visai tai dėl hibridinės pavaros ir elektra varomo variklio.

Pagrindinis vilkiko variklis „PACCAR FR“ buvo sertifikuotas EEV (angl. Enhanced Environmentally-friendly Vehicles – Patobulintų aplinkai draugiškų automobilių) standartu. Elektrinis variklis leidžia šiam vilkikui būtį ypač „švariam“ žaliosiose miesto zonose ir atitinka „Euro 5“ standartą.

Dyzeliniai varikliai vis „švaresni“

Šiais laikais jau sunku ir suprasti, ar vilkikų gamintojai didesnes pinigines sumas skiria dyzeliniams varikliams ir jų sistemoms tobulinti, ar naujiems energijos šaltiniams pritaikyti. Koncernas „DAF“ labiau orientuojasi į tradicinių dyzelinių variklių tobulinimą. Naudojant įvairius filtrus ir sistemas, pasiekiamas toks išmetamųjų kenksmingų dalelių ir dujų kiekis, kuris anksčiau atrodė įmanomas tik naudojant gamtines dujas. Šiais laikais, pasiekus visai kitus technologinius lygius, jau galima netgi ir atsisakyti tam tikrų filtrų. Šiuo atveju „DAF“ atsisakė specialaus kietųjų dalelių filtro.

Ekologiško ir ekonomiško važiavimo su „DAF“ pagrindai

Parodomasis „MX Eco Drive“ turas pirmą kartą buvo pradėtas balandžio 1 d. 2009 m. Tą dieną įmonei sukako 81-eri metai. 2011 m. Olandijos sunkvežimių gamintojas paskelbė antrąjį turą. Buvo siekiama pristatyti naują „MX“ variklį ir parodyti ekonomiško vairavimo pagrindų svarbą.
Taip pat atsižvelgta į pirmojo turo pastabas ir pasiūlymus, todėl nauji kursai buvo pritaikyti realiems sunkvežimių vairuotojų poreikiams. Esminis kursų trūkumas tas, kad jų mokymo programa sukurta pagal naujojo variklio savybes, tad kitų vilkikų vairuotojams didelės naudos neduoda.

„DAF“ ekologiškumo pagrindai

SCR (angl. Selective Catalytic Reduction) sistemos naudojimas smarkiai sumažino „DAF“ sunkvežimių poveikį aplinkai. Ši unikali išmetamųjų dujų apdorojimo sistema užtikrina, kad varikliai atitiktų aukščiausius keliamus ekologinius reikalavimus. Taip pat verta pažymėti, kad „DAF“ buvo pirmas tarp visų vilkikų gamintojų, kuris pasiūlė EEV variklius visiems savo gaminiams.