Žiniasklaidos teigimu, BBC J. Clarksoną nušalino po to, kai šis trenkė prodiuseriui susiginčijęs dėl maisto. Laidos vedėjas to nepatvirtino, o BBC išplatintame pranešime teigiama, kad sekmadienį „Top Gear“ nebus rodoma. Kompanijos svetainė internete praneša, kad greičiausiai nebus parodytos ir dar dvi nufilmuotos laidos.

„Keliauju į darbo biržą“, – trečiadienį sakė J. Clarksonas žurnalistams, laukiantiems prie jo namų Londone.

Dienraščio „The Guardian“ teigimu, dėl atšaukiamų laidų BBC koncernui priklausiančiai „BBC Worldwide“ įmonei gresia milžiniški ieškiniai iš užsienio transliuotojų.

Tuo metu internete sukurta peticija jau sulaukė 500 tūkst. parašų, o visuomenė ir socialiniai tinklai ūžia nuo įvairių nuomonių.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas sakė BBC: „Nežinau, kas tiksliai nutiko. Jis mano rinkėjas, jis mano draugas. Tai yra didis talentas“.

Kitą mėnesį 55-ąjį gimtadienį švęsiantis J. Clarksonas visame pasaulyje populiarioje laidoje „Top Gear“ dirbo nuo 1988 m. Jis demonstravo, kaip galima suderinti aistrą automobiliams ir kandžias replikas įvairių asmenybių ir socialinių sluoksnių atžvilgiu. Vis dėlto neretai ribos būdavo peržengiamos ir BBC bei jam pačiam ne sykį teko atsiprašinėti dėl viešai išsakytų komentarų. J. Clarksonas praėjusią gegužę rašė, kad BBC jį įspėjo: dar viena įžeidžianti replika ir būsi atleistas.

Skaičiuojama, kad „Top Gear“ turi 350 mln. žiūrovų auditoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)