Čia įsukę vairuotojai patenka į spąstus – visa gatvės atkarpa paženklinta ištisine juosta: negalima nei sustoti, nei apsisukti. Saugaus eismo komisijos nariai pastebėjo, kad tokių ženklinimo kuriozų šioje gatvėje esama ir daugiau, bei išvadino projektuotojų darbą „nusigrybavimu“.

Klausimą Saugaus eismo komisijai pristatęs pirmininkas Silverijus Statkus sakė, kad gyventojai prašo pakeisti gatvės ženklinimą. Tokių prašymų gauta ne vienas.

„Visa gatvės atkarpa nuo Vytauto gatvės iki ligoninės teritorijos pažymėta ištisine juosta. Į ligoninės teritoriją įvažiuoti taip pat negalima – juostai pasibaigus stovi eismą draudžiantis kelio ženklas. Tad čia įvažiavęs vairuotojas negali apsisukti. Išeitų, kad į šią gatvės atkarpą įvažiavusysis turi atbuline eiga išvažiuoti atgal į Vytauto gatvę“, – skundo esmę dėstė Saugaus eismo komisijos pirmininkas.

Jis siūlė pakeisti gatvės važiuojamąsias juostas – atskirti ne ištisine, o punktyrine juosta. Komisijos narys Audrius Mosėjus pasiūlė ties ligoninės teritorijos riba stovintį kelio ženklą nukelti atokiau. Tačiau, S.Statkaus žiniomis, ligoninė savo teritoriją ketina aptverti, o šioje vietoje įrengti vartus, be to, Saugaus eismo komisija ligoninės teritorijoje kelio ženklų statyti ar jų kilnoti neturi teisės.

Komisijos narys Arūnas Beišys pastebėjo, kad renovavus V.Kudirkos gatvę projektuotojai taip suprojektavo jos ženklinimą, kad būtų galima susukti filmą.

„Atsinaujinus gatvei nei prie seniūnijos pastato, nei prie kito statinio, kuriame įsikūręs Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras, sustoti apskritai pasidarė keblu, o gatve važiuojančios mašinos vos ne vos prasilenkia. Reikėtų į šį klausimą atkreipti ypatingą dėmesį. Tikėtina, kad tai ne paskutinė gatvė mieste, kuri šitaip suprojektuota. Baugu, kad ir kitas gatves renovuojant gyventojams kils tokių problemų. Reikia iš anksto kelti tokį klausimą, kad vėl nereikėtų padaryto darbo perdaryti iš naujo“, – aiškino A.Beišys.

Jam antrino Tauragės miesto seniūnas Virginijus Žilius, patvirtinęs, kad prie seniūnijos administracijos pastato paliktos vos keturios automobilių stovėjimo vietos.

„Tiek vietų net mūsų darbuotojams neužtenka, ką bekalbėti apie pas mus atvykstančius gyventojus. Ten, kur galėtume pasistatyti automobilius, po renovacijos atsirado ištisinė juosta. Gatvėje „prigrybauta“ ir daugiau. Tik nesinori viešai apie tai kalbėti“, – neslėpdamas nepasitenkinimo dėl gatvės ženklinimo, pastebėjo miesto seniūnas.

Saugaus eismo komisija sutarė, kad gatvės atšakoje link ligoninės ištisinė juosta bus pakeista punktyrine. Tačiau dėl kitų projektuotojų darbo klausimų komisijos nariai sprendimo nepriėmė.