Lufkino (Teksas) apygardos prokuroras paskelbė, kad 39-erių Andy House'as yra kaltas dėl sukčiavimo. Bausmė dar nepaskirta, tačiau už šį nusikaltimą gresia 20 metų kalėjimo.

DELFI primena, kad A. House'as tapo „YouTube“ herojumi, kai buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip jis La Marko ežere paskandino savo „Bugatti Veyron“ automobilį. Po incidento amerikietis tvirtino, kad jį sutrikdė neva žemai skridęs pelikanas.

Atvykusiems į įvykio vietą policininkams jis pareiškė, kad kalbėjo telefonu, staiga pamatė žemai skrendantį pelikaną, pasuko vairą, kad neatsitrenktų į paukštį, ir atsidūrė ežere.

Vairuotojas kreipėsi į teismą, reikalaudamas 2,2 mln. JAV dolerių kompensacijos. Draudimo bendrovė mokėti nesutiko, nes filmuotoje medžiagoje, kurią jau peržiūrėjo 5,3 mln. žmonių, jokio dėmesį nukreipiančio veiksnio nematyti.

Draudimo bendrovė apkaltino A. House‘ą sukčiavimu. Vyriškis nežinojo, kad jo prabangų automobilį filmavo pro šalį važiuojantis žmogus. Be to, avarijos vietoje policininkai nerado stabdymo požymių. Draudikams pasirodė keista ir tai, kad A. House‘as 15 minučių neišjungė variklio, todėl automobiliui buvo padaryta didžiulė žala.

Tyrėjai nustatė, kad kai A. House'as 2009-ųjų spalį už 1 mln. dolerių įsigijo „Veyron“, jis automobilį apdraudė 2,2 mln. dolerių sumai. Sugadintas automobilis buvo pripažintas nebetinkamu naudoti ir po incidento praėjus 16 mėnesių parduotas dalimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)