„Labai svarbu, kad Lietuva ugdytų būsimuosius specialistus. Šie susibūrę šaunuoliai jau įrodė, kad nori tobulėti. Mūsų tikslas – suteikti kompetencijas bei žinias, kurių jiems trūksta, kad pasiektas rezultatas būtų motyvacija siekti dar aukščiau“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „General Financing team Pitlane“ pilotas B. Vanagas.

„VGTU FS Racing Team“ pasivadinusi studentų komanda įsikūrė VGTU „LinkMenų fabriko“ patalpose, kur jiems atvira moderniausia reikalinga įranga. Komanda tarpdisciplininė, ją sudaro atstovai iš Transporto, Mechanikos, Elektronikos, Kūrybinių industrijų, Architektūros bei Verslo vadybos fakultetų, todėl studentai patys rūpinasi tiek brėžinių, tiek paties bolido kūrimu, konstravimu, dizainu ir kitais darbais.


Nuo 2015 m. rudens aktyviai dirbantys bolido kūrėjai susibūrė norėdami įgytas teorines žinias paversti praktika. Į bendrą komandą susivieniję būsimi įvairių sričių specialistai, globojami dėstytojų, nuveikė daug – atlikti visi teoriniai skaičiavimai ir paruošti brėžiniai. Šiuo metu komanda kuria formulės maketą.

„Dabar konstruojame realų formulės rėmą, nes tik praktiškas įgyvendinimas padeda pastebėti brėžinių ir skaičiavimų netikslumus. Jau turime mūsų komandos dizainerių sukurtą formulės vizualizaciją. Kitas žingsnis – gavus finansavimą pirkti detales ir konstruoti bolidą.

Kai kurias dalis – kėbulą, rėmą, vairo ir pedalų mechanizmus, pakabos elementus – konstruosime patys universitete. Pasinaudodami VGTU Transporto inžinerijos fakulteto ir „LinkMenų fabriko“ ištekliais bei įranga taip pat patys vykdysime elektrinės dalies pajungimo bei elektros variklio programavimo darbus“, – apie nuveiktus ir vystančius darbus bei artimiausius planus pasakojo studentų komandos vadovas VGTU Transporto inžinerijos studentas Tadas Ragauskas.

„VGTU FS Racing Team“ tikslas – ne tik sukurti formulės automobilį nuo projektavimo iki pagaminimo, bet ir paruošti transporto priemonę šią vasarą Italijoje vyksiančioms Europos elektrinių studentų formulių varžyboms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)