„Autoblog Details“ skelbia vaizdo medžiagą, kurioje automobilių valymo profesionalas Larry Kosilla dalijasi patarimais, kaip greitai ir kokybiškai išsivalyti automobilio saloną patiems.

Vaizdo įrašo nuorašas:

Kaip dauguma žmonių, aš myliu šunis, bet valyti jų plaukus iš automobilio salono gali būti vargas. Šiandien mes jums parodysime kelias gudrybes, kaip greičiau ir lengviau pašalinti augintinių plaukus iš automobilio salono. Mano vardas Larry Kosilla, esu automobilių valymo profesionalas.

Kartu su „Autoblog“ kuriame vaizdo įrašus, kuriuose patariame, kaip greitai ir kokybiškai pasirūpinti švara ir tvarka savo automobilyje. Tai „Autoblog Details“. Štai daiktai, kurių jums prireiks šiai užduočiai:

* dulkių siurblys
* suspaustas oras (jei turite)
* guminės pirštinės
* guminis šepetys
* pūkų rinkiklis
* kibiras vandens
* ir šuo!

Užduoties sudėtingumo lygis, be abejo, priklausys nuo to, kokio tipo yra šuns plaukai ir iš kokio pluošto jūsų automobilio sėdynių danga ir kilimėliai.

Paprastai automobilio kilimėliai būna pagaminti iš kietesnio pluošto, iš kurio pašalinti purvą ir augintinių plaukus vien paprastu dulkių siurbliu yra sunku. Visų pirma, jei įmanoma, prapūskite kilimėlius suspaustu oru, kad iš automobilio išpūstumėte prie kilimėlių paviršiaus prilipusius plaukus. Taip išjudinsite giliau įstrigusius plaukelius ir paruošite kilimą kitam žingsniui.

Jei neturite galimybės prapūsti kilimėlių suspaustu oru, nieko tokio, pereikite prie antro žingsnio. Toliau paimkite guminę pirštinę, guminį plaukų šepetį arba specialų augintinių plaukus šalinantį akmenį, ir naudodami vieną iš šių priemonių pakelkite giliau įstrigusius plaukus bei nešvarumus ir iškart išsiurbkite dulkių siurbliu. Guminė pirštinė yra paprasta namų priemonė, nes plaukai prie jos prilimpa ir ja lengviau surinkti juos iš kilimėlių, nei vien naudojant dulkių siurblį. Pamerkite pirštinę į kibirą su vandeniu, gerai nupurtykite ir perbraukite ja per kilimėlį. Kai prie jos prilips plaukai, vėl pamerkite ją į kibirą ir nuplaukite.

Pakartokite procesą. Guminis augintinių šepetys turi 140 šerelių, kurie sukuria statinį elektros krūvį, o šis pritraukia plaukelius ir pakelia juos nuo kilimėlio. Braukykite kilimėlį šepečiu trumpais staigiais judesiais, braukdami plaukus link dulkių siurblio antgalio. Šepečio šereliai pakels giliau kilimėlyje įstrigusius augintinio plaukelius, tad daug lengviau juos susiurbsite. Svarbu juos susiurbti iškart, kad jie vėl nenusėstų ant kilimėlio. Specialus augintinių plaukus šalinantis akmuo labai populiarus tarp augintinių šeimininkų, nes jis labai patvarus ir pagamintas iš 90 proc. perdirbtos medžiagos. Jo tekstūra unikali – tarsi iš kietų žvynelių.

Ir primena pemzą, tad jis puikiai pakelia audinio ar kilimo plaušelius ir surenka plaukus. Kai akmuo aplips plaukais, nuvalykite jį šepečiu ar dulkių siurbliu ir procesą pakartokite. Lengviausias būdas sumažinti plaukų kiekį automobilyje – reguliariai šukuoti savo šunį ar katę. Tai ne tik padeda pašalinti prie kailio prilipusį purvą, šiukšles ir negyvus plaukus, bet ir labai sveika jų odai ir kailiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)