Remiantis vietos žiniasklaidos suteikta informacija, Baltarusijos prezidentas, apžiūrinėdamas naujausios vietos gamybos ekspoziciją, nurodė vidurinės grandies valstybės aparato vadovams – pradedant rajono komitetų pirmininkais ir baigiant ministrais – tarnybos metu važinėtis tik Baltarusijoje pagamintais automobiliais.

Konkrečiai Baltarusijos prezidentas kalbėjo apie verslo klasės lengvąjį automobilį, kurį bendrovė „BelDži“ planuoja pradėti surinkinėti 2016 metų trečiąjį ketvirtį.

Automobilis A. Lukašenkai labai patiko. Baltarusijos prezidentas pareiškė, kad importuotais automobiliais gali važinėtis tik tokie aukšti valdžios pareigūnai kaip premjeras, vicepremjeras ir kiti.
"Geely GC9"

Anot A. Lukašenkos, skubos šiuo klausimu kaip ir nėra – automobiliai ir toliau bus keičiami nustatyta tvarka, tačiau pabrėžė, kad reikia pirkti „savus automobilius“, kurie dar ir dvigubai pigesni už vokiškus.

Nors tiksliai ir neįvardijama apie kokį modelį kalbama, galima daryti išvadą, kad greičiausiai tai D segmento... kiniškas automobilis „Geely GC9“.

Bendrovė „BelDži“ – bendra Baltarusijos ir Kinijos bendrovė, surenkanti lengvuosius automobilius „Geely“, buvo įkurta 2011 metais. Bendrovė automobilius surinkinėja gamykloje „Avtogidrousilitel“, esančioje Minsko srities Borisovo mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (484)