„Automobilių statymo ypatumai. Statosi taip, kaip savo privačiame kieme. Mėginau vairuotoją perspėti, kad taip elgtis nedera, tačiau tuomet pasipylė įžeidimų lavina. Greta vairuotojos sėdėjęs galimai išgėręs vyras „nelaikė“ nei žodžių, nei gestų“, – pasakojo į redakciją nuotraukas atsiuntęs alytiškis.

Kaip teigė Alytaus policijos komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė, nuotraukose užfiksuoto automobilio vairuotoja pažeidė Kelių eismo taisykles.

„Kaip matyti iš nuotraukos automobilis yra užvažiavęs ant šaligatvio ir užstatęs praėjimą prie laiptinės. Tokiais savo veiksmais vairuotoja pažeidė Kelių eismo taisyklių 150.5. punkto, kuris nurodo kad draudžiama sustoti ir stovėti ant vejos ar šaligatvio, išskyrus, kai yra tokį stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai <..>, reikalavimus. Už tai yra numatyta administracinė atsakomybė – bauda nuo 28 iki 86 eurų“, – skaitytojo užfiksuotą situaciją komentavo K. Janulevičienė.

Alytaus policija primena, kad norint nubausti galimą pažeidėją būtina nurodyti tikslią vietą, kur pažeidimas buvo padarytas, ir laiką.