Nuotraukose matyti, kad mašina pažymėta užsienio valstybių diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų ir tarptautinių organizacijų atstovybių transporto priemonėms išduodamais numerio ženklais.

Pagal VĮ „Regitra“ pateikiamą informaciją, pirmieji du numerio skaitmenys žymi užsienio šalies atstovybės kodą. Šiuo atveju skaičiai 04 nurodo, kad automobiliu naudojasi Latvijos Respublikos ambasada. Pagal trečią skaitmenį galima sužinoti ir asmens, kuriam priklauso transporto priemonė, statusą. Matyti, kad trečias šios „Astros“ numerio skaičius yra 3, kuris nurodo, kad tai yra „atstovybės nario ar jo šeimos narių, kurie pagal tarptautinę teisę naudojasi diplomatinėmis privilegijomis ir imunitetais, asmeninė transporto priemonė“.

Panašu, kad viena iš tokių „diplomatinių privilegijų“ yra galimybė palikti automobilį ten, kur norisi. Tiesa, dėl diplomatinės neliečiamybės statuso tokio automobilio vairuotojui už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą pareigūnai gali tik pirštu pagrūmoti.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujausių modelių pristatymų ir žinių iš autosporto trasų iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)