„Trečiadienio popietę pradėjome gauti pranešimus apie eismo įvykius, kurių pagrindinė priežastis – ypač slidi kelių danga, kuri susidarė dėl lijundros ir šlapdribos. Daugiausiai draudiminių įvykių, kaip paprastai, yra užfiksuota Vilniaus regione, nes čia didžiausi transporto srautai“, – sakė „PZU Lietuva“ Žalų departamento direktorius Ričardas Morkvėnas.

Jo teigimu, daugiau pranešimų draudimo bendrovė gali sulaukti artimiausiu metu, nes ne visi žalą patyrę asmenys apie ją praneša operatyviai. Paprastai vairuotojai turi trijų dienų rezervą, per kurį gali pranešti apie eismo įvykius. Todėl tikėtina, kad apie smulkius draudiminius įvykius dalis vairuotojų bendrovę informuos ir per šią parą.

Pasak R. Morkvėno, šį rudens sezoną dėl nepalankių eismo sąlygų ir atšalusių orų vairuotojai patyrė daugiau žalos nei pernai, nes šalti orai šiais metais Lietuvą pasiekė gerokai anksčiau. Per trečiadienį ir ketvirtadienio rytą buvo fiksuojama ypač daug žiemos sezonui būdingų eismo įvykių, kurių pagrindinė priežastis slidi kelio danga, ypač užmiesčio keliuose, sankryžose, kelių posūkiuose ir nepagrindiniuose keliuose. Dėl jų yra padaugėję avarijų ir automobilių nuslydimo nuo kelio atvejų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją