Gamintojas pranešė, kad į septynių vietų visais ratais varomą automobilį bus montuojama net 400 AG ir 640 Nm pasiekianti hibridinė sistema, kurios taršos emisija sieks vos 60 g/km. Tai yra gerokai mažiau, nei hibridinio „Toyota Prius“ automobilio, o gamintojas naująjį „Volvo XC90 T8“ įvardina kaip „galingiausią ir švariausią SUV klasės automobilį“.

Iš tinklo įkraunamas hibridinis „Volvo XC90 T8“ modelis turės keturių cilindrų 2,0 l darbinio tūrio benzininį motorą su turbina ir kompresoriumi, kuris drauge su galinius ratus sukančiu elektros motoru pasieks 400 AG ir 640 Nm. O automobilyje sumontuotų akumuliatorių ir 80 AG elektros variklio pakaks, kad iki 40 kilometrų galima bus nuvažiuoti vien tik elektra.

Į automobilį taip pat bus montuojamas keturių cilindrų dyzelinis 225 AG ir 470 Nm variklis su dvejomis turbinomis, kurio vidutinės degalų sąnaudos bus tik 5 l/100 km. Dar mažesnės degalų sąnaudos bus modelyje su turbodyzeliniu 190 AG ir 400 Nm motoru, kurios sieks tik 4,2 l/100 km.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)