Britų leidinys „Autocar“ atskleidžia, kad toks yra slaptasis H. Diesso planas atkurti pažeistą kompanijos reputaciją, kuri nukentėjo po pasaulinio taršo rodiklių klastojimo skandalo. Vadovo manymu, niekas geriau nenuplaus šios dėmės, kaip ekologiškas, modernus automobilis, galintis be įkrovimo įveikti apie 500 kilometrų.

Todėl H. Diessas paprašė koncerno inžinierių sukurti „Skaitmeninio amžiaus „Volkswagen“, kuris turėtų tapti rimtu kompanijos naujos eros atskaitos tašku 2019 metais. Teigiama, kad projektuotojai jau pradėjo pirmuosius kūrybinius darbus.

Rašoma, jog H. Diessas metė iššūkį savo komandai sukurti automobilį, kuris brėžtų naują galimybių ribą elektra varomoms transporto priemonėms tiek techniniu požiūriu, tiek išvystytu informacinių technologijų pritaikymu, taip parodant „Volkswagen“ galimybes.

Dar anksčiau „Volkswagen group“ grupės vadovas Matthiasas Muelleris patvirtino, kad kompanijos siekis yra 2020 metais gaminti 20 elektromobilių ir hibridų.

„Išnaudosime dabartinę krizę fundamentaliems automobilių gamos pokyčiams. Jaučiu, kad dabar turime galimybę sukurti naują ir geresnį „Volkswagen“, – tuomet teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)