Kažin ar „Volkswagen“ sukčiavimo dėl taršos skandalą būtų galima pavadinti juokingu, bet jis neabejotinai sukelia minčių. 26-oji šio garbės nedarančio apdovanojimo įteikimo ceremonija surengta JAV Kembridžo mieste, Harvardo universiteto miestelyje. „Volkswagen“ į ceremoniją neatsiuntė atstovo, tačiau renginio organizatoriai paaiškino, kad ši vokiečių automobilių gamintoja buvo pasirinkta todėl, kad jai pavyksta išspręsti perteklinės taršos problemą kiekvieną kartą atliekant automobilių bandymus, rašo autoevolution.com.

Ig Nobelio apdovanojimų įkvėpimu tapo amerikiečių mokslo ir humoro žurnalas „Annals of Improbable Research“, o apdovanojimus teikia tikri Nobelio premijos laureatai. Be jokios abejonės, pasirinkti vieną nugalėtoją iš kiekvienos kategorijos nėra lengva, nes organizatoriams teko pirmenybę suteikti moksliniam darbui, skirtam realaus pasaulio problemoms spręsti. Tiesa, galiausiai šios pastangos įvertintos Ig Nobelio premija, o tai reiškia, kad visuomenei jos nieko gero nedavė.

Dažniausiai tai būna niekam nereikalingi tyrimai, o „Volkswagen“ atveju buvo sukelta masinė griūtis automobilių pramonėje, po kurios sekė griežtesnės dyzelinių variklių ir taršos tikrinimų procedūros. Kiekvienam Ig Nobelio apdovanojimo laimėtojui įteiktas didelio laikrodžio formos trofėjus ir dokumentas, patvirtinantis dešimties trilijonų vertės prizą, tiesa, Zimbabvės doleriais. Deja, tokio įspūdingo prizo laimėtojas negali pinigų panaudoti vakaro gėrimų sąskaitai apmokėti, nes dėl infliacijos iš dešimties trilijonų Zimbabvės dolerių telieka vos keli JAV dolerio centai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)