Teigiama, kad didžiausias Europos automobilių gamintojas nori pasiūlyti biudžetinių automobilių, kurie kainuotų 5-10 tūkst. eurų (17,3 - 34,5 tūkst. Lt). Šaltinių teigimu, šios mašinos pirmiausia būtų orientuotos į sparčiausiai augančias rinkas (Brazilija, Rusija, Indija, Kinija), tačiau taip pat gali būti parduodami ir Europoje. Tarp pirmųjų modelių esą numatytas mažas sedanas, universalas ir vienatūris.

Remiantis „Auto Bild“ publikuotu pranešimu, „Volkswagen“ biudžetinė markė būtų paremta senesnių variklių ir platformų technologijomis, o siekiant mažinti kainas, tokie automobiliai būtų siūlomi be įvairios papildomos įrangos.

Šiuo metu pigiausias „Volkswagen“ koncerno automobilis yra „Škoda Citigo“, kurio kaina Vokietijoje prasideda nuo 8 890 eurų (30,6 tūkst. Lt). Tai yra pervadinta „Volkswagen Up“ versija, pagal šį modelį gaminamas ir „Seat Mii“.

„Augančiose rinkose mums reikia biudžetinio automobilio, kuris kainuotų mažiau nei „Up“, – Vokietijos dienraštis „Handelsblatt“ cituoja „Volkswagen“ atstovą Berndą Osterlohą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)