Pradinė suma, kurią būtina sumokėti iškilus emisijų skandalui, įskaitant lėšas, skiriamas transporto priemonėms atpirkti ir taršai sumažinti, viršija 13 mlrd. eurų, bet automobilių gamintojas jau įsipareigojo skirti kiek daugiau nei 18 mlrd. eurų visoms su skandalu JAV susijusioms išlaidoms padengti.

Kuo didesnė pinigų suma, tuo sunkiau įsivaizduoti, ką ta suma iš tikrųjų reiškia. Pavyzdžiui, ką už ją galima įsigyti? Juk esama šalių, kurios per visus metus neuždirba tiek, kiek „Volkswagen Jetta“ gamintojas turėjo sumokėti vienai vieninteliai šaliai, o nereikia pamiršti kad eilėje laukia ir kitos.

2016 m. balandį Tarptautinio valiutos fondo pasaulio ekonomikos apžvalgoje pateiktais duomenimis net 77 šalių bendrasis vidaus produktas (BVP) nesiekia „Volkswagen“ išmokos sumos.

Tarp daugybės smulkių salų ar Afrikos valstybių, galime rasti ir mažiau egzotiškų šalių, pavyzdžiui: Juodkalniją (3,77 mlrd. eurų BVP), Makedoniją (9,39 mlrd. eurų), Bosniją ir Hercegoviną (14,7 mlrd. eurų) ar šio Europos futbolo čempionato žvaigždę Islandiją (16,78 mlrd. eurų)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)