„Elektromobiliai yra ateities transportas ir Vilniuje, kaip sostinėje, tai yra labai aktuali transporto priemonė, kuri pagerintų ir ekonominius parametrus ir taršą sumažintų. Šiuo metu laukiame elektromobilių įkrovimo infrastruktūros plėtros koncepcijos iš Susisiekimo ministerijos“,- sakė K. Lubys.

Elektromobilių įkrovos zonos turėtų pasiekti ir atokesnius Vilniaus rajonus. Taip pat Vilniaus savivaldybės atstovas žadėjo, jog elektromobilių vairuotojai gaus ir išskirtines sąlygas.

„Jeigu mes Vilniuje turime 6000 parkavimo vietų iki 10 proc. nemokamų vietų skirtume elektromobiliams. Tai tikrai prabanga, kai žinai, jog gali atvažiuoti į Senamiestį ar Naujamiestį ir pagal elektromobilių kiekį, tai bus garantuota stovėjimo vieta“, - teigė K. Lubys.

Jo teigimu, elektromobilių krovos taškai turėtų būti įrengti kompleksinėse automobilių stovėjimo aikštelėse. Krovimo taškus turėtų įrengti privatus verslas.

„Šiai dienai tokių krovos taškų jau yra 10, ir viena greitojo įkrovimo, bet kitų metų pavasarį jų turėtų būti apie 22-25“, - sakė K.Lubys.

Laida „Patogumo kaina“ transliuojama trečiadieniais 10.10 val.