Nors iki vidurdienio sos tinėje lijo lietus, tačiau lyg pagal užsakymą iki renginio likus valandai jis baigėsi. Bet tikriausiai ne dėl to vidurdienį Nacionalinės dailės galerijos terasoje susirinko itin gausus būrys kviestinių svečių. O todėl, kad vilniečiai vieni pirmųjų Europoje galėjo pamatyti „Lexus NX“ savo akimis, apžiūrėti ne tik jo išorę, bet ir įvertinti saloną, bagažinės erdvę.

Norintieji pajusti daugiau azarto ir patirti adrenalino, buvo kviečiami atlikti naujojo „Lexus NX“ bandomąjį važiavimą. Tiesa, kol kas tik virtualioje realybėje, tačiau neabejotinai dar labiau įspūdingesnėje, nei tikrovė.

„Lexus“ kompanija yra viena pirmųjų pasaulyje, suteikusi galimybę patekti į virtualią realybę su unikalia „Oculus Rift“ technologija. Ji suteikia galimybę lyg realiame gyvenime lėkti automobiliu miestų gatvėmis ir net amerikietiškais kalneliais, taip pat lyg su sparnais pakilti virš automobilio ir pažvelgti į jį iš paukščio skrydžio. Tad nieko keisto, kad prie virtualaus simuliatoriaus buriavosi ne mažesnis būrys norinčių išbandyti naujus pojūčius smalsuolių nei prie šios dienos žvaigždės.

„Tai labai lauktas modelis. Miesto visureigiai – šiuo metu itin populiarus pasirinkimas Europoje. „Lexus“ savo gamoje iki šiol tokio automobilio neturėjo, tačiau pristatydami „Lexus NX“ galime drąsiai teigti – šis modelis nurungs visus konkurentus savo rafinuotumu, nepriekaištinga kokybe ir vairavimo malonumu. Be to, tai vienintelis savo klasėje miesto visureigis su geriausiais ekologiniais rodikliais ir itin žemomis degalų bei eksploatacinėmis sąnaudomis“ – teigė oficialios „Lexus“ ir „Toyota“ atstovybės „Mototoja“ vadovas Edmundas Povilauskas.

Funkcionalus ir komfortiškas hibridinis miesto SUV

„Lexus NX 300h“ – tai naujos kartos kompaktiškas SUV automobilis su hibridine dviejų elektros variklių ir benzininio 2,5 l motoro pavara. 197 AG pasiekiantis „Lexus“ yra ekologiškiausias savo klasės automobilis – vidutinės degalų sąnaudos yra mažesnės nei 5,5 l / 100 km, o CO2 emisija nesiekia 120 g/km.

Naujasis „Lexus NX“ pasižymi ne tik išskirtine išvaizda ir funkcionalumu, tačiau turi ir daug naujausių technologijų, taip pat patogumą ir saugumą užtikrinančios įrangos. Pavyzdžiui, automobilyje yra sumontuotas belaidis mobiliojo telefono kroviklis, o lengviau manevruoti padės skaitmeninis 360 laipsnių panoraminio vaizdo ekranas ir nematomų zonų apžvalgos sistema.

Išmani oro kondicionavimo sistema, reguliuojanti tik užimtų sėdynių vėdinimą, užtikrins komfortą bet kokiomis oro sąlygomis. Automobilio salone įdiegta ir daugiau išmanių technologijų, skirtų vairuotojo patogumui. Pavyzdžiui, salono apšvietimas įsijungia vos kilstelėjus link šviestuvo ranką, o bagažinės durelės išsaugo atmintyje, kokiu kampu jos dažniausiai atidaromos.

Penkiaviečio automobilio salonas turi ne tik funkcionalią erdvę, bet ir pasižymi itin komfortiškomis važiavimo savybėmis. Automobilyje sumontuotos net aštuonių padėčių elektra valdomos priekinės odinės sėdynės ir 60:40 dalimis nulenkiamos galinės sėdynės. Jas nulenkus į kompaktinį SUV automobilį galėsite sudėti net ir nestandartinio dydžio daiktus.

O norintys daugiau sportiškų akcentų, galės užsisakyti „Lexus NX F Sport“ versiją su adaptyvia kintamo veikimo pakaba, lengvojo lydinio ratlankiais, ergonomišku „F Sport“ vairu ir perforuotos odos sportiškomis sėdynėmis.

Naujojo „Lexus NX“ užsakymai jau priimami. Šio modelio kaina prasideda nuo 152 300 Lt, o pirmieji automobiliai Lietuvą pasieks spalio mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)