Kompanijos vadovo Simono Saunderso teigimu, bus pagaminti tik 25 tokie automobiliai, iš kurių 19 jau iš anksto parduota.

Iš pradžių „Ariel Atom 500 V8“ kainavo 100 tūkst. svarų sterlingų (385,6 tūkst. Lt), tačiau likusius automobilius dėl išaugusios paklausos nuspręsta parduoti brangiau – už 120 tūkst. svarų sterlingų (462,8 tūkst. Lt).

500 kg sveriantis „Ariel Atom 500 V8“ bus varomas 3,0 l, V8 varikliu, išvystančiu 500 AG. Šis automobilis nuo 0 iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 2,5 sek. ir patenka tarp greičiausių visų laikų mašinų.

Rugsėjį skelbta, kad populiarus vokiečių žurnalas „Auto Motor und Sport“ sudarė greičiausių ir lėčiausių Europoje parduodamų automobilių dešimtukus. Tąsyk greičiausių mašinų viršūnėje atsidūrė ankstesnė „Ariel Atom 500“ versija ir „Bugatti Veyron“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją