„Lamborghini“ superautomobilių gamyba griežtai kontroliuojama ir ribojama. 2015 metais minėtosios markės mašinų pardavimai, lyginant su 2014 metais, išaugo 31 proc. Iš viso visame pasaulyje bendrovė pardavė 3245 automobilius, didžiausia rinka šiai dienai išlieka Amerika.

Už užsisakytus automobilius jau sumokėję pirkėjai mašinas gaus tik po metų. Kaip teigia S. Mordovinas, jau gauti du užsakymai automobiliams, kurie bus pristatyti tik 2017 metais. Be to, pirkėjai iš Rusijos labai domisi būsimuoju visureigiu „Lamborghini Urus“, kuriuo bus imta prekiauti tik 2018 metais.

„Klientai kovoja, kuriam atiteks garbė tapti pirmuoju, įsigijusiu tokį visureigį Rusijoje“, – paaiškino „Lamborghini Maskva“ generalinis direktorius.

Automobilių salone Ženevoje kovo 3-13 dienomis bus pristatytas naujas „Lamborghini“ modelis, kuris, kaip spėjama vadinsis „Centenario“, o orientacinė kaina sieks 1,75 mln. eurų.

„Jos dar niekas nematė, o visame pasaulyje jau parduota 40 tokių automobilių. Šiuo metu, norint užsisakyti tokią mašiną, reikia įnešti 500 tūkst. eurų įnašą. Rusijoje jau yra du klientai, kuriuos domina būtent šis modelis, bet jie dar nori pamatyti bent nuotraukas. Tai prekės ženklas-paslaptis“, – pridūrė S. Mordovinas.

Lamborghini Huracan“ modelio kaina Rusijoje dėl nusilpusios valiutos dabar siekia 17 mln. rublių (0,2 mln. Eur), o „Aventador“ – 25 mln. rublių (0,29 mln. Eur).

DELFI jau rašė, kad pernai prabangių automobilių pardavimai Rusijoje augo net 2,3 karto ir pasiekė 1157 vienetus. To priežastimi taip pat gali būti smarkiai kritęs rublio kursas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)