JAV armijoje lengvieji taktiniai „Humvee“ visureigiai buvo naudojami nuo 1984 metų, jų turi ir Lietuvos kariuomenė (šio automobilio testą galite rasti čia). Per visą šį laiką buvo pagaminta daugiau kaip 280 000 mašinų, tad JAV kariuomenė seniai dairėsi kuo pakeisti šį visuose pasaulio kraštuose pagarsėjusį veteraną.

Konkursas naujam automobiliui buvo paskelbtas beveik prieš dešimtmetį, tačiau tik dabar buvo paskelbtas jo nugalėtojas – „Oshkosh Corporation“ gamintojas. Konkurse šio gamintojo „Oshkosh L-ATV“ didelio pravažumo taktinis automobilis buvo įvertintas geriau nei „Humvee“ gamintojo „AM General“ ir gynybos pramonės giganto „Lockheed Martin“ pateikti pasiūlymai.

Buvo pasirašyta pirminė 6,7 milijardų JAV dolerių vertė sutartis, pagal kurią gamintojas turės pateikti 17 000 visureigių, o iš viso numatoma, kad turi būti pagaminti 54 600 automobilių, kurių bendra vertė sieks 30 milijardų JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)