Techniškai modifikuoti, išoriškai patobulinti, kruopščiai iščiustyti, apklijuoti įvairių renginių lipdukais, o kai kurie ne itin prižiūrėti ir bylojantys apie kiek bohemišką savininkų gyvenimo būdą. Tokius įspūdžius palieka išstatytieji ir po salą zujantys spalvingieji „Miniukai“.

Organizatoriai iš Lietuvos „Mini People“ klubo skaičiuoja, kad į grandiozinį „International Mini Meeting 2015“ (IMM 2015) renginį susirinko apie pusantro tūkstančio dalyvių, o Zaraso saloje sukiojasi apie pusė tūkstančio „Mini“ automobilių, kurie leidžia susipažinti su daugiau nei pusšimtį metų trunkančia markės istorija. Dauguma mažųjų automobilių yra senesnio modelio ir daugumai lietuvių pažįstami iš TV serijų apie Poną Byną, tačiau čia demonstruojami ir retesni „Moke“, „Clubman“, pikapai, lenktynių trasose karaliavę sportiniai automobiliai, iš kurių vienas garbiausių svečių – Dakaro ralį laimėjusio Nani Romos „Mini ALL4 Racing“ visureigis.

Bene daugiausiai „IMM 2015“ „Mini“ vairuotojų yra iš „Mini“ gimtinės Didžiosios Britanijos. Iš Vokietijos užsiregistravo 160 dalyvių iš 30 klubų. Taip pat nemažai dalyvių atvyko iš artimesnių Lenkijos, Danijos, Baltijos šalių, tačiau kai kam kelionė iki Lietuvos užtruko ir apie dvi savaites.

Nepaisant to, kad didžioji dalis „Miniukų“ yra klasikiniai, tik kiek ilgesni nei 3 metrų ilgio, visiškai nepritaikyti ilgoms kelionėms ir skaičiuojantys ne pirmą dešimtį, dauguma jų mūsų šalį pasiekė savo eiga. Kur kas lengvesnė kelionė į Zarasus buvo naujiesiems „Miniukams“, pavyzdžiui didžiausiam markės modeliui „Countryman“, kurių čia irgi netrūksta.

Festivalyje pardavinėjami ne tik „Mini“ suvenyrai, bet ir vyksta autodalių turgus, tad kai kurie vairuotojai ne tik linksminasi, bet ir skuba montuoti naujai įsigytas detales ar aksesuarus.

Beje, Zaraso saloje šeštadienį vakare bus bandoma pasiekti du rekordus, kuriuos fiksuos agentūra „Factum“: „Masiškiausio vienos markės automobilių susibūrimo“ ir „Gausiausios vienos markės automobilių modelių kolekcijos“.

Lietuvoje „Mini“ automobilių suvažiavimas vyksta pirmą kartą per 37 metų šių renginių istoriją. Iki šiol analogiškus festivalius rengdavo tik didžiųjų Europos valstybių „Mini“ gerbėjų klubai. Kitais metais gegužės mėnesį prisiekusių „Mini“ gerbėjų keliai ves į Belgiją.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)