Konkrečiai gamykloje lankėsi „Bloomberg“ ir „Wired“ žurnalistai.

Žiniasklaidos teigimu, „Gigafactory“ projektas – teritorija ir statybos – įgyvendintas tik 14 proc. Gegužės pabaigoje skelbta, kad atlikta vos 10 proc. darbų. Be to, jau testuojamas baterijų, skirtų stacionariam energijos kaupimo prietaisui „Powerwall“, gamybos procesas.

Gamyklos teritorijoje lankęsi žurnalistai ir tinklaraštininkai taip pat atkreipė dėmesį į robotizuotos technikos gausą. Didžioji įrangos dalis dar nepajungta, susidaro įspūdis, kad statybos ką tik prasidėjusios. Nepaisant to, „Tesla“ planuoja jau metų pabaigoje pradėti aktyvią gamybą.

Remiantis ekspertų prognozėmis, antroje 2017 metų pusėje „Gigafactory“ projektas bus įgyvendintas tik 31 proc. Nepaisant to, „Tesla“ įsitikinusi, kad šis baterijų fabrikas 2018 metais padės bendrovei dešimt kartų padidinti gamybos apimtis – nuo 50 tūkst. iki 500 tūkst. automobilių, o bendrovėje dirbs iki 10 tūkst. žmonių.

Kai „Gigafactory“ statybos bus baigtos, ji užims 930 tūkst. kvadratinių metrų plotą – kitaip tariant, 262 futbolo aikštes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)