JAV elektromobilių gamintojas itin rimtai vertinai Europos rinka, kurioje šiuo metu jau yra 36 „Tesla Motors“ atstovybės. Šiai dienai gamintojo iniciatyva Europoje pastatytos 23 greito įkrovimo stotelės, trys iš kurių neseniai buvo įrengtos šalia greitkelių Vokietijoje.

Pasak kompanijos vadovo Elono Musko, plėsdamas elektromobilių įkrovimo tinklą, gamintojas siekia, kad elektromobilių vairuotojai be problemų galėtų keliauti po Europą naujos kartos elektromobiliais. Be to, „Tesla Motors“ planuoja, kad jų „Model S“ elektromobilių pardavimas, kurių kaina Vokietijoje prasideda nuo 65 740 eurų, šiais metais augs net 55 procentais, o kompanija atidarys dar 30 naujų „Tesla“ elektromobilių pardavimo ir aptarnavimo centrų Europoje.

Be to, kompanija Jungtinėse Amerikos Valstijose ketina investuoti daugiau kaip 5 milijardus JAV dolerių didžiausiai pasaulyje akumuliatorių gamyklai. Ji leis atpiginti gaminamus elektromobilius ir padidinti parduodamų automobilių dalį rinkoje.

Taip pat kitų metų pradžioje „Tesl Motors“ ketina pristatyti gamybai parengtą SUV elektromobilį „Model X“.

Priminsime, kad „Model S“ siūlomas su skirtingų – 60 ir 85 kWh talpų akumuliatoriais ir vienu įkrovimu gali nuvažiuoti atitinkamai 390 ir 502 kilometrus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)