Ši paini istorija paaiškėjo, kai Tomas K. gavo Kaišiadorių rajono apylinkės teismo nutarimą, kuriame konstatuota, kad jis neblaivus (2,58 promilės) vairavo automobilį. Pažeidėjui nedalyvaujant administracinio pažeidimo bylą išnagrinėjęs teisėjas Tomui K. skyrė 2 tūkst. litų baudą bei uždraudė 2 metus sėstis prie automobilio vairo.

Teismo nutarimą administracinio teisės pažeidimo byloje gavęs Tomas K. iš karto nuskubėjo išsiaiškinti į protokolą surašiusią instituciją – Kaišiadorių policijos komisariatą. Tik tada vyriškis sužinojo, kad nenustatytas asmuo pasinaudojo iš jo pavogtu vairuotojo pažymėjimu, o terminas apskųsti nutarimą – jau praėjęs.

Atlikus patikrinimą Kaišiadorių policijoje buvo nustatyta, kad į duomenų bazę nebuvo įtraukta informacija apie Tomo K. prieš 4 metus prarastą vairuotojo pažymėjimą, todėl neblaivų vairuotoją sustabdę pareigūnai net nesuprato, kad jis pasinaudojo svetimu ir jau seniai negaliojančiu dokumentu.

Po Tomo K. pranešimo policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pavogto dokumento panaudojimo, tačiau kol kas taip ir nepavyko nustatyti, kas galėjo padaryti šį nusikaltimą.

Kaišiadorių policija kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą (LVAT) ir paprašė atnaujinti procesą bei panaikinti Kaišiadorių rajono apylinkės teismo teisėjo nutarimą, kuriuo Tomas K. buvo nubaustas už vairavimą išgėręs. Policijos atstovai savo pareiškime pabrėžė, kad administracinio teisės pažeidimo protokolo surašymo bei administracinės bylos nagrinėjimo teisme metu nebuvo žinoma, jog Tomo K. vairuotojo pažymėjimas buvo negaliojantis.

Su bylos medžiaga susipažinusi LVAT teisėjų kolegija patenkino policijos prašymą ir Tomo K. bylą iš naujo perdavė nagrinėti Kaišiadorių rajono apylinkės teismui.

„Prašyme dėl proceso atnaujinimo nurodytos aplinkybės bei pateikti įrodymai sudaro rimtą pagrindą abejoti, ar byloje tikrai buvo nubaustas tas asmuo, kuris padarė pažeidimą. Šios naujai iškeltos aplinkybės yra esminės ir jos turi būti patikrintos“, - pažymėjo teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją