Šiuo sprendimu Madridas prisijungs prie kitų tokios pat strategijos besilaikančių pagrindinių miestų: į Amsterdamą atgabenta 100 „Nissan LEAF“ ir „e-NV200“ elektromobilių, o į Budapeštą – 65 „LEAF“ modeliai.

Už elektromobilius atsakingas „Nissan Europe“ direktorius Gareth'as Dunsmore'as pareiškė: „Pasaulio miestai susiduria su milžiniškomis problemomis dėl prastos oro kokybės ir didėjančio šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų kiekio. Taksi automobilių papildymas teršalų į aplinką neišskiriančiais modeliais pagrindiniuose miestuose yra svarbus žingsnis, siekiant išspręsti šias problemas“.

„Nissan LEAF“ yra perkamiausias pasaulyje elektromobilis – iš viso parduota jau 220 tūkst. šių modelių. Vienu įkrovimu naujasis „LEAF 30 kWh“ gali nuvažiuoti iki 250 km atstumą ir šiuo požiūriu tai idealus taksi automobilis, kuris ne tik neteršia aplinkos, bet ir siūlo keturiskart mažesnes eksploatacines išlaidas nei automobiliai su standartiniais vidaus degimo varikliais ir 40 proc. mažesnes techninės priežiūros išlaidas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)