Vis dėlto šiemet kelios Niujorko premjeros buvo itin įdomios ir europiečiams, tarp jų – atnaujintas „Mitsubishi Outlander“, stilių pakeitęs „Lexus RX“, biudžetinis (jei taip galima pasakyti) superautomobilis „McLaren“ – tik kelios iš jų.

115-ąjį kartą surengta paroda – pačios jos premjera įvyko dar 1900 metais, – savo svarba ir mastu, žinoma, nusileidžia Detroito, tačiau kiekvieną sykį ją savo naujovėms pristatyti pasirenka apie dvi dešimtis stambių automobilių gamintojų.

Štai svarbiausios Niujorko automobilių parodos naujienos:

„Lexus RX“

„Premium“ klasės automobilius gaminanti japonų kompanija Niujorke pirmąsyk pristatė naujos kartos RX. Iki parodos „Lexus“ – tiksliau, „Toyota“, – buvo paviešinusi tik fragmentiškas RX nuotraukas, taigi buvo labai sudėtinga pamatyti, ar smarkiai pasikeitė modelio išvaizda.

Apie techninius pokyčius gamintojas, tarp kitko, irgi tylėjo. Niujorke paaiškėjo, kad dabar „Lexus RX“ bus galima rinktis su patobulintu V6 3,5 l varikliu, kurio galia sieks 300 AG. Be to, bus ir hibridinė modifikacija: su tuo pačiu 3,5 l darbinio tūrio atmosferiniu varikliu ir su elektriniu motoru.

„Mitsubishi Outlander“

Kompanija „Mitsubishi“ į Ameriką atvežė atnaujintą SUV klasės visureigį „Outlander“. Japonai inžinieriai giriasi, kad 2016-ųjų modelis taps pirmuoju „Outlander“ linijoje, kuriame įgyvendinta nauja bendro dizaino koncepcija.

Beje, pirmieji naujojo stiliaus „autlenderiai“ jau rieda nuo „Mitsubishi“ gamyklos Kalugoje, Rusijoje, konvejerio.

Palyginti su dabartinės kartos „Outlander“, 2016 metų modelyje bus per 100 pakeitimų – ne tik dizaino, bet ir konstrukcijos. Japonai patobulino garso izoliacijos sistemą, pagerino važiavimo charakteristikas, vairas ir greičio pedalas tapo jautresni, o interjeras – funkcionalesnis.

Mercedes GLE“

Vokiečiai į Didįjį Obuolį atgabeno atnaujintą „Mercedes-Benz“ modelį ML, kurį pervadino GLE. Jei tikėsime vokiškąja automobiline spauda, naujasis GLE nuo M klasės „mersų“ skirsiasi dizainu, dėl kurio mašina labiau panėšėja į S klasės „mersedesą“.

Skirtingos GLE versijos bus komplektuojamos su 367 AG „BiTurbo“ V6 ir 3 l tūrio varikliu ir su forsuotu nuo 525 iki 585 „arkliukų“ V5 bei 5,5 l darbinio tūrio varikliu. 7 diapazonų automatinę pavarų dėžę pakeis 9 pavarų transmisija. Taip pat žinoma, kad motorų gamą „Mercedes-Benz“ inžinieriai papildys ir hibridiniu varikliu, šimtui kilometrų kelio sunaudojančiu 4,7 l degalų. Kaip galima spėti iš užsienio žiniasklaidos pranešimų, hibridinio GLE premjera greičiausiai įvyks šį rudenį Frankfurto automobilių parodoje. Diena, kai bus pradėta pasaulinė prekyba naujaisiais „mersedesais“, jau žinoma – tai rugsėjo 12-oji.

Ankstesnioji „Optima“ karta net trejus metus buvo geriausiai parduodamas Pietų Korėjos automobilių gamintojos modelis Amerikoje. Greičiausiai dėl to korporacija „Kia Motors“ pasirinko Niujorko tarptautinę automobilių parodą pirmąkart parodyti publikai naujosios kartos „Optima“.

Matyti, kad sedaną korėjiečiai kūrė remdamiesi koncepciniu modeliu „Sportspace“, kuris irgi visai neseniai debiutavo Ženevos automobilių parodoje ir sukėlė tikrą furorą tarp žurnalistų bei ekspertų.

Kaip ir ankstesniųjų, taip ir naujosios kartos „Kia Optima“ dalysis platforma su „Hyundai Sonata“. Modelyje bus montuojamas naujas benzininis turbininis 1,6 l variklis. Gamoje prie jo prisidės ir dar du skirtingi varikliai.

Pirmąsias naujosios kartos sedano nuotraukas „Nissan“ išplatino irgi visai neseniai. Gyvai pamatyti ir paliesti „Maxima“ tapo įmanoma tik Niujorko automobilių parodoje.

2016-ųjų modelio „Nissan Maxima“ gaus 3,5 l darbinio tūrio V6 variklį, kurio galia – 300 AG.
Nissan Maxima

„MсLaren 570S“

Britai inžinieriai iš „McLaren“ į Niujorką atvežė ne tik premjerinį, bet ir pigiausią – iš dalies, žinoma, – superautomobilio modelį 570S.

Tai – vienas iš keturių „Sport Series“ linijos modelių ir tiesioginis „Porsche 911“ konkurentas. Modelis turės vientisą anglies pluošto kėbulą ir 3,8 l darbinio tūrio V8 „BiTurbo“ variklį, galintį išspausti 434 AG. Maksimalus 570S greitis bus 328 km/val., iš vietos iki šimto kilometrų per valandą superautomobilis įsibėgės per 3,2 sekundes.

Kaip teigiama „McLaren“ būstinėje, kompanija ketina kasmet parduoti po 4 000 „Sport Series“ automobilių. Pradinė 570S kaina Didžiosios Britanijos rinkoje bus nuo 143 tūkst. svarų sterlingų.

Toyota RAV4 Hybrid“

Dar vienas įdomus Niujurko debiutantas – hibridinis RAV4 visureigis. Iki šiol šis modelis neturėjo hibridinės versijos. Automobilyje bus montuojamas 2.5 l benzininis variklis, sukantis priekinius ratus, ir elektros motoras, varantis galinius. Europoje „Toyota RAV4 Hybrid“ pasirodys 2016 m. pradžioje.
Toyota RAV4 Hybrid