Estijoje maždaug ketvirtadalis anksčiau lizingu pirktų automobilių yra eksportuojami. Kompanijos tokiomis mašinomis nori atsikratyti kaip galima greičiau.

„Pirkėjų iš Suomijos daugėja kiekvieną savaitę“, – sakė naudotų automobilių pardavėjas Silveris Havamaa.

Į Estiją naudotų automobilių pirkėjai daugiausiai atvyksta iš Vokietijos, Rusijos, Baltarusijos, Suomijos.

Suomiai įprastai perka automobilius, kainuojančius 2-5 tūkst. eurų (6,9 - 17,2 tūkst. Lt), o vokiečiai ieško prabangesnių mašinų. Teigiama, kad išaugusi paklausa šiek tiek padidino dėvėtų automobilių kainas.

„Vasarą automobiliai buvo pigesni. Kainos taip pat didėja todėl, kad „lizinginių“ automobilių mažėja, o importas iš kitų Europos šalių po truputį atsigauna“, – pažymėjo S.Havamaa.

YLE rašo, kad Estijos ekonomikos problemos tęsiasi toliau, įmonėms ir privatiems asmenims yra sunku išsimokėti paskolas. Bankai skolina mažiau pinigų, o visa tai smukdo ir naujų automobilių verslą.

„Geriausiais laikais prekybininkai parduodavo tris ar keturis kartus daugiau automobilių nei šiandien. Nemanau, kad kada nors vėl sugrįš tokie laikai“, – skeptiškai į ateitį žiūri naujų automobilių pardavėjas Risto Sikkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją