Tai jau septintoji „Audi“ variklių kūrėjų pergalė šioje kategorijoje iš eilės. Ankstesniais metais šios kategorijos laureatais buvo renkami šio variklio pirmtakai. Iš viso tai jau 12-oji „Audi“ variklių pergalė per visą šio konkurso istoriją.

Komentuodamas pasibaigusio konkurso rezultatus, „Audi“ bendrovės vyr. inžinierius prof. dr. Stefanas Knirschas priminė, jog „Audi“ turi didžiulę 5 cilindrų variklių kūrimo patirtį. Į padidinto galingumo „Audi“ modifikacijas jie pradėti montuoti devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

Audi RS 3 Sportback“ su konkursą laimėjusiu 340 AG 2,5 TFSI – įspūdingas padidintos galios kompaktinis automobilis, žavintis neprilygstamu sukimo momentu ir maloniu ausiai variklio gausmu.

Audi RS Q3 performance“ dar didesnės galios variklio modifikacija atskleidžia jo potencialą ir galimybių ribas. Netrukus į gatves išriedėsiantis nedidelis sportinis automobiliukas „Audi TT RS“ taip pat turės šį variklį, o jau 7 kartą iš eilės gaunamas prestižinis apdovanojimas leidžia dar kartą įsitikinti „Audi“ variklių tobulinimo koncepcijos teisingumu.

Šiuo metu naujasis variklis montuojamas į du automobilius: galingą „Premium“ segmento kompaktinį penkiadurį „RS 3 Sportback“ ir taip pat padidintos galios, tik jau SUV klasės atstovą „RS Q3“.

Netrukus į gatves išriedės „Audi TT RS“ su kupė arba rodsterio kėbulu. Atskirai verta paminėti „RS Q3 performance“ variklį. Tai 20-čia kilovatų (27 AG) galingesnė 2.5 TFSI modifikacija, generuojanti net 367 AG, su pakeistos konstrukcijos radiatoriumi ir patobulintu degalų siurbliu, pasiekianti iki 465 Nm sukimo momentą, kai tuo tarpu ankstesniojo 2.5 TFSI sukimo momentas siekia iki 450 Nm.

Su šiuo varikliu „RS Q3 performance“ nuo iki 100 km/val. įsibėgėja per 4,4 sek. (0,4 sek. greičiau, nei įprastas „RS Q3“) ir gali skrieti 270 km/val. maksimaliu greičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)