„Golf GTI Clubsport S“ paveržė greičiausio priekiniais ratais varomo automobilio titulą iš „Honda Civic Type R“, kai įžymiąją Niurburgringo trasą įveikė per 7 minutes ir 49,21 sek. „Golfą“ pilotavo Vokietijos kėbulinių automobilių čempionato lenktynininkas Benjaminas Leuchteris.

Ankstesnis rekordas, nuo kovo mėnesio priklausęs „Civic“, buvo 7 min. 50,63 sek. Prieš tai čia triumfavo „Renault Megane RS 275 Trophy-R“ ir „Seat Leon Cupra“.

„Golf GTI Clubsport S“ sveria 1359 kg. Trejų durelių automobilyje nėra galinių sėdynių, vietoje jų sumontuoti saugos lankai, o priekinės tapo plonesnės.

Automobilyje montuojamas dviejų litrų benzininis turbovariklis, kuris po valdymo bloko perprogramavimo ir dėl sportinės išmetimo sistemos išvysto 310 AG galią arba 10 AG daugiau nei „Golf R“ variantas. Siūloma tik mechaninė šešių laipsnių pavarų dėžė.

Iki šimto kilometrų per valandą šis automobilis įsibėgėja per 5,8 sek., o maksimalus jo greitis siekia 260 km/val. Šio modelio pakaba – adaptyvi, taip pat siūlomas specialus „Nurburgring“ važiavimo režimas.

„Volkswagen“ teigimu, galingiausio serijinio „Golf“ bus pagaminta tik 400 egzempliorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)