Per valandą laiko užfiksuota 17 pažeidimų (vairavimas be saugos diržo, kalbėjimas mobiliu telefonu, pėsčiųjų nepraleidimas, stovėjimas neleistinoje vietoje ir pan.), visi vairuotojai prisipažino padarę pažeidimą. Sąžiningiems vairuotojams pareigūnai įteikė atminimo dovanų – švarios sąžinės kvapą ir lankstinukus „Kyšis išpurvina“.

Pasak Policijos departamento prie VRM Imuniteto valdybos viršininko Elano Jablonsko, apeliuodami į vairuotojų sąžinę, bandome spręsti korupcijos problemas. „Matome, kad korupcijos schemose viskas prasideda nuo melo, išsisukinėjimo, bandymo tartis. Buvimas nesąžiningu, neprisipažinimas padarius KET pažeidimą yra prielaida kyšio siūlymui ir papirkimui. Tai pirmas žingsnis link korupcijos, todėl į tai šiandien ir norėjome atkreipti žmonių dėmesį.

Akcijoje taip pat dalyvavo baikerių klubo narės, kurios turėjo galimybę išgirsti pažeidėjų pasiteisinimus ir pajusti, į kokias nemalonias situacijas patenka policijos pareigūnai – kaip „maldaujama“, nepagrįstai ginčijamasi, išsisukinėjama ir pan.

Pernai Lietuvoje buvo užregistruota 816 policijos pareigūnų papirkimo atvejų, iš kurių didžioji dalis – dėl asmenų, pažeidusių Kelių eismo taisykles, nusikalstamo elgesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)