Anot P. Kazimiro, 2016 metais slovakai gali tikėtis apie 4 procentų Bendrojo vidaus produkto (BVP) prieaugio, jeigu automobilių gamintojas pradės gamyklos statybas.

„Jaguar Land Rover“ jau anksčiau pranešė tam išsirinkusi sklypą Nitroje, Vakarų Slovakijoje, o galutinis sprendimas bus priimtas vėliau šiemet.

Be autokoncerno investicijos šalies BVP kitąmet augs 3,1 proc., spaudos konferenijoje pranešė P. Kazimiras, sumažindamas ankstesnę, liepos mėnesį skelbtą 3,7 proc. prognozę.

Kaip praneša autonews.com, šiuo metu Didžiosios Britanijos kompanija, kurią valdo indų koncernas „Tata“, derasi su Slovakijos valdžia dėl valstybės indėlio į gamyklos statybas. Numatoma, kad fabriko produkcinis pajėgumas sieks 300 tūkst. automobilių per metus, o pirmasis keturratis nuo konvejerio turėtų nuriedėti 2018 metais.

Britai Slovakiją pasirinko dėl šioje šalyje gerai išvystytų automobilių infrastruktūros ir tiekimo grandinės. Automobilių pramonė Slovakijoje nuosekliai auga jau gerą dešimtmetį, čia savo veiklą vysto tokie koncernai kaip „Kia Motors“, „Peugeot-Citroen“ bei „Volkswagen Group“.

Analitikų teigimu, naujoje gamykloje „Jaguar Land Rover“ greičiausiai gamins naująjį „XE“ sedaną ir jo pagrindu kurs bazę būsimiems tiek „Jaguar“, tiek „Land Rover“ padidinto pravažumo automobiliams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)