„Pegasus“ – tai bagio ir ultralengvo lėktuvo hibridas. Jis gali skristi didesniame nei 3000 metrų aukštyje, 60-80 km/val. greičiu, nusileidimui ir pakilimui jam reikia apie 100 metrų. Keliu jis gali važiuoti kiek didesniu nei 100 km/val. greičiu.

„Jis skirtas greitai judėti tiek ant žemės, tiek ir ore, nepriklausomai nuo aplinkybių, – „Le Figaro“ dienraščiui tvirtina „Vaylon“ kompanijos prezidentas Jerome Dauffy.

Jis su šiuo projektu dirba nuo 2008 m. Kovo mėnesį planuojami pirmieji „Pegasus“ bandymai. Jeigu testai pavyks, kompanija pradės pardavimus. Tiesa, šis automobilis dar turės atitikti ir avarijų ir skrydžių saugumo reikalavimus. J. Dauffy tikisi, kad skraidantis automobilis bus parduodamas jau 2015 m.

Nors „Pegasus“ ir arti serijinės gamybos, jo pradinė kaina sieks net 100 000 eurų (345 tūkst. Lt). Be to, potencialūs šio modelio pirkėjai turės gauti ir ultralengvų lėktuvų piloto licenziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)