Įmonės teigimu, šių, intelektu išsiskiriančių meškų vardas parinktas dėl to, kad jų gudrumas ir sumanumas atspindi „Škoda Kodiaq“ savybes bei gamintojo ženklo filosofiją. Šie meškinai vadinami „kodiakais“, tačiau automobilių gamintojai nusprendė paskutinę raidę pakeisti.

Dar praėjusių metų gruodį vokiečių leidinys „Auto Bild“ rašė, kad naujasis „Škoda“ visureigis turėtų gauti šį pavadinimą.

Be to čekai patvirtino dar vieną anksčiau sklandžiusį gandą, kad automobilio ilgis bus 4,7 metro. Jis konkuruos su tokiais modeliais kaip „Nissan X-Trail“ ar „Hyundai Santa Fe“, kurie taip pat gali būti siūlomi septynių vietų.

Oficiali gamybai paruošto SUV automobilio premjera numatoma rudenį Paryžiuje vyksiančioje tarptautinėje parodoje. O jo prototipą žiūrovai pirmą kartą pamatė kovo mėnesį Ženevoje.

„Škoda Kodiaq“ prekyba turėtų startuoti kitų metų pradžioje. Kol kas jo kaina dar nėra žinoma, bet vokiečių spaudoje spėjama, kad ji galėtų prasidėti ties 24 tūkst. eurų atžyma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)