Kompanijos vadovas Winfriedas Vahlandas tvirtina, kad dėl nuosmukio svarbiausiose rinkose ir naujos kartos „Octavia“ pasirodymo pirmas 2013-ųjų pusmetis greičiausiai bus prastesnis nei tas pats laikotarpis pernai.

Jo teigimu, augimas sugrįš tuomet, kai „Octavia“ gamyba įsivažiuos bei kai pasirodys nauja „Rapid“ versija „Spaceback“. Pastarojo modelio debiutas numatytas rugsėjį Frankfurte, o parduodamas jis bus nuo ketvirto šių metų ketvirčio.

Gegužę taip pat prasidės ir „Octavia Combi“ universalo pardavimai.

Vis dėlto bene svarbiausia „Škoda“ ruošiama naujiena – didelis SUV visureigis, kurį bus galima rinktis kaip penkiavietį arba septynvietį. Tai bus už „Yeti“ didesnis visureigis, kuris turėtų pasirodyti artimiausiais metais.

W. Vahlando įsitikinimu, nauji modeliai yra tinkamas receptas norint įveikti stagnaciją Europos rinkoje.

Rusija, Kinija ir Vakarų Europa turėtų būti didžiausios būsimo SUV visureigio rinkos. Kur jis bus gaminamas kol kas nėra nuspręsta.

„Škoda“ vadovas tikisi, kad per metus būtų galima parduoti 150-200 tūkst. naujų „Škoda“ visureigių.

Pernai „Yeti“ buvo sparčiausiai pardavimus didinęs „Škoda“ modelis – pirkėjai įsigijo 87,4 tūkst. vnt. (+24 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)