Šiauliečių siūlomas „Electron Twingo“ – tai įprasto 2002-ųjų modelio „Renault Twingo“ pagrindu perdarytas elektromobilis. Gamintojai žada, kad vienu įkrovimu bus galima nuvažiuoti 80-100 km.

„Elektromobilių perdarymui ieškojome kompaktiško, nedidelio svorio, aptakių formų, 3 durų automobilio, kad juo galėtų važiuoti 5 žmonės ir bagažui erdvės būtų. Pasirinkome „Twingo“, nes jis turi minkštą važiuoklę. Elektromobiliams naudojamos padangos neretai būna aukšto slėgio, kietos, lengvai riedančios, kaip traukinio vagono ratas apvilktas guma, todėl važiuoklės minkštumas itin svarbus. Be to, jis turi didelę vidinę erdvę, labai kompaktiškas įvairių mazgų suplanavimas, yra nemažai pažangios elektronikos, kuri gerai „sugyvena“ su elektriniu varikliu“, – DELFI pasakojo „PB Group“ direktorius Donatas Skulskis.

Perdarant įprastą „Renault Twingo“ į elektra varomą modelį, automobilis išardomas, pašalinama sena dažų danga, gruntuojamas, dažomas, atliekamas naujas dugno antikorozinis padengimas, naujomis keičiamos salono apdailos dalys, pakabos ir stabdžių dalys, pašalinamas senas variklis, kuro bakas. Tuomet įmontuojami įvairių gamintojų agregatai – naujas elektrinis variklis, kontroleris, automatinė transmisija, akumuliatorių sistema, pakrovėjas ir kitos elektrinės būtinos dalys. Automobilis lengvinamas – naudojamos mažiau sveriančios dalys. Visos automobilyje naudojamos lemputės tik LED.

Perdarytame „Electron Twingo“ montuojamas 15 kW elektros motoras, jo greitis siekia apie 80 km/val. Elektromobilis taip pat turi elektrinį vairo stiprintuvą, elektrinį stabdžių stiprintuvą, LED žibintus, aliuminio lydinio R13 ratlankius, centrinį užraktą.

„Electron Twingo“ per kelias valandas galima pakrauti iš paprasto, buityje naudojamo elektros lizdo. „PB Group“ atstovai skaičiuoja, kad vieno elektromobilio įkrovimo kaina yra 4-5 Lt.

„PB Group“ atstovų teigimu, beveik 25 tūkst. Lt siekianti „Electron Twingo“ kaina yra speciali pirmiesiems 10 pirkėjų. Standartinė kaina yra 29 950 Lt. Įdomu ir tai, kad elektromobilio pirkėjams žadama galimybė nemokamai įkrauti akumuliatorius devyniose vietose (3 Vilniuje, 2 Šiauliuose ir po vieną Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje bei Mažeikiuose). „Electron Twingo“ žadama suteikti 1 metų garantiją. Lietuvių perdarytą „Electron Twingo“ bus galima pamatyti ir išbandyti savaitgalį vyksiančiame renginyje „Kauno Autodienos 2012“.

„Norėjome įrodyti, kad elektromobiliai neturi būti brangūs. Nors kol kas dar niekur nebuvome paskelbę apie pardavimų pradžią, jau dabar pamatę šį elektromobilį žmonės labai juo domisi. Pardavimo lūkesčiai susiję tik su vietine rinka, mūsų šalis maža, miestai nėra dideli, žmonių perkamoji galia, palyginti su kuro kainomis, labai maža, tad mums reikia nebrangaus elektrinio automobilio. Priešinga situacija kitose šalyse, tarkime, Vokietijoje ar Italijoje, kur nuvažiuojami atstumai žymiai didesni, kalnuotos vietovės“, – sakė D. Skulskis.

„PB Group“ šiuo metu išbando dar vieną kūrinį – atvirą „Electron Buggy“.

„Tai labiau koncepcija, Lietuvai atviras automobilis netinka. Tiesa, žmonės labai džiaugsmingai reaguoja pamatę jį, kelia nykščius į viršų, tad kaip pramoginis automobilis jis gali daugiau dėmesio pritraukti nei bet koks „Ferrari“, – teigė „PB Group“ direktorius. – Planų ateičiai turime, būtų galima sukurti ir modernesnių formų elektromobilį – miesto tipo, sportinį, pikapą. Tačiau viskas remiasi į kainą. Manau, mūsų paprastam vairuotojui toks kaip „Electron Twingo“ yra žymiai įdomesnis, negu tarkime elektrinis sportinis, kokį siūlo „Tesla“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)