„Automobilius išvežėme, ten labai šalta. Juos perkėlėme į „Litexpo“ pirmąją salę, šilumoje ir šviesoje juos ten bus galima pamatyti nuo vasario 2-osios”, - DELFI sakė S. Brundza.

Kol kas automobilius „Litexpo“ numatoma eksponuoti iki balandžio, vėliau bus sprendžiama, kur glaustis toliau.

„Vilniaus vartai“ nėra labai gera vieta – šalta, situacija neaiški, yra kitų problemų. „Litexpo“ ir žmonių daugiau. Jeigu pavyktų ten įsikurti ilgesniam laiku, būtų gerai. Jei gerai ten seksis, į „Vilniaus vartus“ gal ir negrįšime“, - kalbėjo S. Brundza.

„Vilniaus vartuose“ buvo eksponuojamas 31 senovinis automobilis, į „Litexpo“ pavyko sutalpinti 36. Iš viso savo kolekcijoje S. Brundza turi per 100 automobilių.

S. Brundza ne kartą yra apgailestavęs, kad Lietuvoje nėra tikro automobilių muziejaus.

„Turime daug kolekcionierių, daug antikvarinių automobilių, kurie būtų įdomūs ne tik Lietuvos žmonėms, bet ir mūsų svečiams. Idėja įkurti pastovų muziejų aptarinėjama nuo 2002 m., tuometinis meras Artūras Zuokas turėjo puikų pasiūlymą – muziejų steigti Olandų g. esančio karinio dalinio teritorijoje. Aišku, tam reikėjo gana nemažai pinigų. Sunku pasakyti, kodėl nuspręsta tai daryti Energetikos muziejaus bazėje, prie Mindaugo tilto. Tai kainavo nemažus pinigus, nors vieta tikrai ne pati geriausia – lankytojams nėra kur pastatyti automobilių, o brangiai kainavusi rekonstrukcija baigėsi tuo, kad ten atsirado vietos tik 21 automobiliui. Taigi to negalėtume vadinti automobilių muziejumi“, – praėjusiais metais DELFI konferencijoje kalbėjo S. Brundza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)