Teigiama, kad būsimas automobilis – tai SUV klasės visureigis, kuris bus sukurtas pagal „Saab“ koncepcinio modelio „PhoeniX“ platformą. Ši vizija buvo pristatyta 2011 m. Ženevos automobilių parodoje, tačiau praėjusį gruodį „Saab“ paskelbė apie bankrotą. „PhoeniX“ platforma buvo parduota „Zhejiang Youngman“ kompanijai.

Gamintojai tikisi, kad naujas „Spyker“ visureigis, kuris gali perimti 2006 m. matytos „Peking-to-Paris“ koncepcijos bruožus, bus populiarus tarp pasiturinčių Kinijos vairuotojų.

Saab PhoeniX Concept
Naujasis modelis bus gaminamas Kinijoje ir Europoje, tačiau „Spyker“ vadovo Victoro Mullerio teigimu, jo debiuto dar teks palaukti apie 2-3 metus. Jis taip pat pabrėžė, kad automobilyje bus panaudos technologijos, sukurtos naujam „Saab 9-3“ modeliui, kuris dienos šviesos taip ir neišvydo.

„Tai bus labiau „Spyker“ automobilis, turintis „Saab“ bruožų. „Spyker“ turės ne tokį prabangų, bet prestižinį modelį. „Saab“ nukentėjo dėl to, kad buvo vertinama tarp „Ford“ ir BMW, tai apsunkino pardavimus. Mes lygiavomės į BMW. Tai automobilis turtingiems žmonėms“, – kalbėjo V.Mulleris.

„Spyker“ pranešė, kad „Zhejiang Youngman“ kompanija į „Spyker“ investuos 10 mln. eurų, o dar 25 mln. eurų bus skirti šiam projektui. Kinams atiteks 29,9 proc. „Spyker“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)