Prognozuojama, kad 2010-iais Rusijoje bus parduota 1,5 mln. automobilių. Pernai pardavimai siekė 1,47 mln., t.y. beveik 2 kartus mažiau nei 2008 m.

Prieš prasidedant sunkmečiui Rusija tikėjosi aplenkti Vokietiją pagal parduodamus naujus automobilius ir tapti lydere Europoje. Tačiau laikas parodė, kad vokiečiai 2009 m. pardavė 3,8 mln. mašinų (2008 m. rezultatas buvo 3,1 mln.) ir tebepirmauja Senajame žemyne. Vis dėlto automobilių parko atnaujinimo programa Vokietijoje baigėsi dar pernai rugsėjį ir šiemet šioje šalyje automobilių pardavimai greičiausiai sumažės ketvirtadaliu (iki 2,75-3 mln.).

Statistika rodo, kad 2009 m. 9 iš 10 geriausiai parduodamų automobilių Rusijoje buvo pagaminti šioje šalyje. Perkamiausia mašina tapo „Lada Priora“ (parduota beveik 100 tūkst. mašinų). Iš užsienio gamintojų geriausiai sekėsi „Renault“ grupės gaminamam „Dacia Logan“ modeliui (parduota beveik 54 tūkst. mašinų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją