I.Šuvalovo teigimu, prancūzų paramos dydis paaiškės po to, kai bus paruošta „AvtoVAZ“ finansavimo programa. „Renault“ patvirtino turintys strateginių interesų vystant „AvtoVAZ“ ir jie pasiruošę investuoti į bendrovės augimą“, – sakė I.Šuvalovas.

Tuo tarpu Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas, pagrasinęs perskirstyti akcijų dalis jeigu nesulauks paramos iš partnerių, pirmadienį pats susitiko su „Renault“ vice prezidentu Christianu Esteve.

„Mūsų pagrindinis tikslas yra išsaugoti partnerius. Manau, kad sprendimai, susiję su „AvtoVAZ“, gali būti skausmingi, bet jie neišvengiami. Galite pasitikėti „Renault“, mes jaučiamės atsakingi ir už „AvtoVAZ“ verslo planą“, – po susitikimo su V.Putinu sakė Ch.Esteve.

„AvtoVAZ“ reikia reorganizuoti. Visi tą suprantame ir jeigu nieko nedarysime, dar ilgai neišlipsime iš duobės, kol galiausiai liausimės egzistavę. Negalime leisti, kad tai nutiktų“, – teigė V.Putinas.

I.Šuvalovas spaudos konferencijoje taip pat pristatė Rusijos automobilių pramonės strategiją iki 2020 m. Jo teigimu, šiuo metu šio sektoriaus įsiskolinimai siekia 100 mlrd. rublių (apie 7,7 mlrd. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją