Kaip teigiama gamintojo atstovų pranešime žiniasklaidai, 2016 m. „Metų automobilis šeimai“ rinkimuose Belgijos automobilių asociacija VAB elektromobilių kategorijai nustatė 30 kilometrų padidintą minimalų atstumą, kurį galima įveikti naudojant vien elektros energiją.

„Renault Zoé R240“ varžovai konkurse buvo ne tik elektromobiliai, bet ir įkraunami hibridiniai automobiliai, taip pat elektromobiliai su elektros generatoriais.

Dvi komisijos (25 žurnalistai ir 78 šeimos) 159 taškus atidavė prancūziškam „Zoé R240“. Žemesnėse prizininkų vietose liko „Mercedes B250e“ (154 taškai) ir „Kia Soul EV“ (147 taškai).

Profesionalių, automobilizmo tema rašančių žurnalistų komisija išskyrė „erdvų „Zoé“ saloną, išsiskiriantį dizainą ir nesumušamą kainą“, pastebint, kad „prieinama kaina ir didelis, viena akumuliatoriaus įkrova įveikiamas atstumas „Renault“ elektromobilius daro patrauklesnius vis daugiau žmonių“.

Šeimų komisija šį automobilį pamatė kaip „itin praktišką antrojo automobilio pasirinkimą, pasižymintį gausia įranga ir didele bagažine“.

R240 pavaros sistema elektromobilių segmente „Renault Zoé“ leidžia išsiskirti 240 km siekiančiu atstumu (vertinant NEDC standartais), kurį galima įveikti įkrovus akumuliatorių. Tai yra 30 km daugiau nei naudojant ankstesniąją, Q210 pavaros sistemą. Teigiama, kad „Renault“ inžinieriai padidino variklio efektyvumą, optimizuodami jo elektroninę kontrolės sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)