Kaip teigiama gamintojo atstovų pranešime žiniasklaidai, „Renault Sport“ buvo padalytas į dvi dalis: „Renault Sport Racing“ ir „Renault Sport Cars“.

Renault Sport Racing“ veikla bus nukreipta į sportines „Renault“ programas, įskaitant „Renault Sport Formula One Team“ ir „Renault e.dams“ komandas, „Formula Renault 2.0“, „Renault Sport R.S.01 Trophy“ ir tolimesnes klientų lenktynių bei ralio programas. „Renault Sport Racing“ veikla bus vykdoma dviejuose „Renault“ sporto padaliniuose, esančiuose Enstoune (Enstone), Jungtinėje Karalystėje, ir Viry-Šatiljone (Viry-Châtillon), Prancūzijoje.

„Renault Sport Cars“, nauju vardu pavadintas „Renault Sport Technologies“, užsiims „Renault Sport“ automobilių programos vystymu ir komercializavimu. Dėl tokių sportiškų hečbekų kaip „Megane R.S.“, „Clio R.S.“, taip pat ir efektyvių bei plačiam klientų sluoksniui prieinamų GT versijų, „Renault Sport“ sulaukė pasaulinio pripažinimo.

„Renault Sport“ ir toliau plėtos savo tarptautinį įdirbį, išnaudodami padidintas vystymui ir plėtrai skirtas investicijas.

Dviem svarbiausioms funkcijoms „Renault“ panaudos naują planą. Visų pirma „Renault Sport“ ženklas bus pristatomas platesnei auditorijai, pasinaudojant „Renault Sport Formula One Team“ komanda ir pasauline „Formulės-1“ auditorija. Be to, bus naudojama „Formulė E“ ir tokios programos kaip „Clio Cup“.

Siekdamos kuo didesnio techninio ir komercinio efektyvumo, „Renault Sport Racing“ dirbs kartu su „Renault Sport Cars“. Pirmasis šio bendradarbiavimo rezultatas bus parodytas Monako Didžiojo prizo lenktynėse.

Komentuodamas naująją strategiją, C. Ghosnas sakė: „Mes tikime, kad automobilių sportas vis dar žadina ne tik entuziastų, bet ir kasdienių vairuotojų vaizduotę. Tai didžiąja dalimi atliks „Formulė-1“, ypač – teritorijose, kuriose „Renault“ šiandien yra naujokas.“

Visų sportinių programų šerdimi bus naujai įkurta „Renault Sport Formula One Team“ komanda. Naujajam F1 automobiliui panaudota Enstoune sukurta „Renault R.S.16“ važiuoklė, o „Renault R.E.16“ variklis yra kuriamas Viry-Šatiljone.

Renginyje „Renault“ paskelbė ir savo partnerius. „Renault-Nissan“ aljanso partneris – „Infiniti“, šliedamasis prie „Renault“, toliau tęs savo kelionę „Formulės-1“ programoje. Jo indėlis bus panaudotas kuriant antrosios kartos energijos regeneravimo sistemas (ERS), žinias perduodant visoms „Renault-Nissan“ aljanso markėms.

„Total“ ir „Renault“ praplės savo esamą partnerystę, pasinaudodami plačiu, specialiai „Renault Sport Formula One Team“ sukurtu, „Total“ produktų asortimentu.

„Renault“ taip pat pranešė apie savo bendradarbiavimą su kitais prestižiniais gamintojais, įskaitant prabangių laikrodžių gamintoją „Bell & Ross“, revoliucinių garso sistemų išradėjus „Devialet“. Taip pat bus tęsiama partnerystė su dabartiniais F-1 komandos partneriais, tarp kurių yra „Microsoft“ ir EMC. „Renault“ ir toliau dirbs kartu su mažuoju komandos dalininku, likusios „Genii Capital Group“ padaliniu „Gravity Motorsports“.

„Renault Sport Technologies“ klientų lenktynės dabar vyks po „Renault Sport Racing“ vėliava. Naujoji organizacija leis „Renault“ veikti platesniame kategorijų diapazone – pradedant nuo ralio su „Clio R3T“, ralio reidų ir mono serijų, tokių kaip „Clio Cup“ ir „Renault Sport R.S.01 Trophy“.

„Renault“ ir toliau tęs „Formula Renault 2.0“ lenktynių programą. Per daugiau nei 45 metus ši serija suteikė galimybę iškilti garsiems vairuotojams ir čempionams. Maždaug 60 proc. dabartinių F-1 vairuotojų yra atėję būtent iš „Formula Renault“ lenktynių.

„Formula E“ programa bus vykdoma po „Renault Sport Racing“ vėliava. Strateginę „Formula E“ svarbą pabrėžia jos komandos „Renault e.dams“ vadovybė, kurią sudaro keturis kartus „Formulės-1“ čempionas Alainas Prostas ir Jeanas-Polis Driot. Artimiausiu metu „Renault Sport Racing“ komandai sukurs ir pateiks visiškai naują pavaros sistemą. Šioje srityje keliami ambicingi tikslai, siekiant iškovoti tiek vairuotojų, tiek gamintojų įskaitų nugalėtojų laurus.

Oficialiai pristatyta ir „Renault Sport Academy“, kurios tikslas bus surasti naujus talentus ir nuvesti juos iki „Formulės-1“ čempionato.

Šie pranešimai skelbia, kad automobilių sportas vėl bus sudėtinė „Renault“ markės tapatybės dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją