Pirmas pasirodė benzininis 4 cilindrų 1,6 l turbininis variklis su tiesiogine degalų įpurškimo sistema ir „Start-Stop" įrangą. Naujasis SIDI („Spark Ignition Direct Injection“ – vidaus degimo variklis su tiesiogine degalų įpurškimo sistema) ECOTEC agregatas bus įvairių galių ir bus montuojamas į įvairius modelius. Naujų variklių gamybos pradžia numatyta 2012 m. pabaigoje Vengrijos Sentgothardo mieste esančioje gamykloje.

Tolygus pagreitis, didelė traukos jėga, mažas triukšmo lygis ir nedidelės degalų sąnaudos buvo pagrindiniai prioritetai kuriant šį motorą. Ypatingai daug dėmesio skirta sukimo momentui. Inžinieriai iš vieno variklio darbinio tūrio litro išgavo 187,5 Nm – įspūdingas pasiekimas serijinių benzininių variklių gamyboje.

Šio variklio maksimalus sukimo momentas yra daugiau kaip 300 Nm prie vos 1 700 aps/min. Didžiausia galia – per 200 AG – pasiekiama prie 4 700 aps/min. Lyginant su 1,6 l turbininiu benzininiu pirmtaku, degalų sąnaudos ir anglies dvideginio tarša sumažėjo 13 procentų.

„Vos per dvylika mėnesių mes pradėsim naudoti tris naujus variklius. Tai rodo, kaip greitai įdiegiame naujus produktus, – sako „Opel“ vadovas Karlas Friedrichas Stracke.

„Mūsų nauji 1,6 l varikliai su tiesioginio degalų įpurškimo sistema yra tikri sukimo momento galiūnai. Galia didėja tolygiai ir be triukšmo,“ – aiškina benzininių variklių konstravimo padalinio direktorius Thomas Johnenas.

Pirmasis „Opel“ 2,2 l, 114 kW/155 AG ECOTEC variklis su tiesioginio degalų įpurškimo sistema debiutavo 2003 m. „Opel Signum“ bei „Vectra“, vėliau ir „Zafira“ modeliuose. 2007 m. „Opel“ pradėjo gaminti GT modelius, varomus benzininiais 2,0 l, 194 kW/264 AG varikliais su turbina ir tiesioginiu degalų įpurškimu. Po metų šis variklis pradėtas montuoti į „Insignia“ ir buvo siūlomas dviejų skirtingų versijų – 162 kW/220 AG ir 184kW/250 AG. Naujoji „Astra OPC“ turės naujos kartos 206 kW/280 AG variklį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)