Prieš „Grand finals“ automobilių žiedinių lenktynių startą visus susirinkusius stebino Kauno aeroklubo lakūnas Algimantas Žentelis, pilotuodamas istorinį lėktuvą JAK-50. Pilotas ore atlikinėjo įvairiausius triukus.

Žiūrovai stebėjosi kvapą gniaužiančiais akrobatiniais triukais. Danguje A.Žentelis atliko mirties kilpą, taip pat pakilo į beveik kilometro aukštį, išjungė lėktuvo variklį ir leidosi laisvuoju kritimu.

JAK-50 lėktuvai – tai ypatingos skraidymo priemonės, nes yra labai lengvos ir gali pasiekti itin didelį greitį. Šis mažas lėktuvas gali pasiekti 500 kilometrų greitį, tačiau, kai atliekami triukai, paprastai greitis siekia 300 km/h.

Dėl nedidelio svorio, šie lėktuvai, skirtingai nei didesnės skraidymo priemonės, yra itin jautrūs bet kokiam prisilietimui prie vairalazdės. Vienas netinkamas judesys gali pilotui kainuoti gyvybę.

Iki šių dienų yra išlikę vos keletas šių lėktuvų modelių, kurie naudojami parodomiems skrydžiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)