Nors šiuo metu vairavimo egzaminus išlaikiusiems vairuotojams suteikiami laikini dvejus metus galiojantys pažymėjimai, visaverčius dokumentus jie galės gauti be vargo.

Susisiekimo ministerija nusprendė atsisakyti idėjos Lietuvoje steigti papildomo vairuotojų mokymo centrus. Tokie centrai turėjo būti skirti pradedantiesiems – jie po 2 metų turėjo grįžti į vairavimo klases sustiprinti įgūdžių ir tik po to jiems būtų suteiktas nuolatinis vairuotojo pažymėjimas.

„Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, daugiau avarijų sukelia vairuotojai, neturintys dvejų metų stažo, o per avarijas dažniausiai žūsta 21–24 metų vairuotojai. Tai verčia abejoti, ar papildomi vairavimo kursai po dvejų metų turės realios naudos vairuotojams. Svarbiau, kad jaunuoliai iš pat pradžių būtų išmokomi vairuoti tinkamai ir sumažėtų pradedančiųjų sukeltų avarijų. Dėl to bus keliami aukštesni reikalavimai vairavimo mokykloms, kad jos iškart į gatves išleistų gerai parengtus vairuotojus”, – aiškino susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

Nuo kitų metų pradžios ketinama padidinti reikalaujamą praktinio vairavimo mokymo valandų skaičių nuo 20 iki 30 valandų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją