Šioje byloje jau figūruoja kaltinamasis buvęs „Porche“ vadovas Wendelinas Wiedekingas, rašo Sueddeutsche Zeitung“, remdamasis kompanijos atstovu. Apie tai informuoja „RIA Novosti“.

Kol kas neskelbiama, kam iš stebėtojų tarybos narių keliami įtarimai. Stebėtojų tarybai priklauso „Porsche“ valdybos narys Uwe Hueckas ir VW valdybos narys Berndas Osterlohas, taip pat „Porsche“ dinastijos atstovai VW – stebėtojų tarybos vadovas Ferdinandas Piechas ir vyriausiasis „Porsche“ instruktorius Wolfgangas Porsche.

Praėjusių metų gruodį Vokietijos prokuratūra apkaltino buvusius „Porsche“ vadovus W.Wiedekingą ir Holgerį Harterį rinkos manipuliacijomis.

Pretenzijos W.Wiedekingui ir H. Harteriui siekia 2008-2009 metus, kai jie ne kartą oficialiai skelbė, esą „Porsche“ neketina perimti kompanijos „Volkswagen“. Tuo tarpu tyrėjai nustatė, kad W.Wiedekingas ir H. Harteris mėgino perimti 75 proc. koncerno akcijų kontrolę. Taigi, prokuratūros teigimu, buvę kompanijos vadovai sąmoningai klaidino investuotojus ir „Porsche“ akcininkus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją